Историята на едно специално кафе

Историята на едно специално кафе

И така, една история винаги се превръща в такава, когато има минало. 
А дали е добре да поглеждаме назад във времето и да се оглеждаме в отражението на стъпките, които сме оставили, вие ще решите.
Преди близо 8 години на бял свят се появяват първите две кафета, изпечени от нас. Еспресо блендовете
Вертиго и Импрешънс са пионерите на нашия труд, които и до сега остават едни от най-харесваните и обичани от нас кафета.
Някои от вас може и да помнят тези кафета от преди 8 години, пакетирани в черни гланцови пакети и етикети-картини, вдъхновени от импресионизма. Оттогава и рецептата винаги е била една и съща: страхотен вкус, преминал през особеностите на времето, който пазим и до днес. 

Сега отново може да разпознаете същия този богат аромат, само че с новото ни лице, доста по-помъдряло и улегнало, с тежест и позиция в света на Specialty Coffee културата в България.

И тъй като тази статия е посветена на новата визия на нашето кафе, ето и няколко „ключа“, по които да го познаеш. Нашият етикет казва всичко важно за едно кафе, което трудно може да намериш другаде. Тръгвайки от най-важната точка – произхода, през фермата и региона, както и обработката на кафето, и стигайки до неговия вкусов профил, който ще откриеш в чашката.
ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕШ DABOV Specialty Coffee?
Етикетът е там, за да ти разкрие и най-малките детайли, които обаче оказват влияние на крайния вкус на всяко кафе. За нас е важно всеки клиент да знае какво купува, от къде тръгва неговото кафе – ферма, фермер, регион, надморска височина, какъв е процесът на обработка, кога е изпечено.  Тези малки детайли за нас говорят много. С времето се надяваме тези малки детайли да дават необходимото знание и на всеки един от вас.



Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

Еспресо бленд Vertigo

Еспресо бленд Vertigo

Еспресо сместа Vertigo  е 100 % Арабика. Кафеените зърна произхождат от различ..

18,20 лв.

..

0,00 лв.

..

0,00 лв.

..

0,00 лв.

Свързани статии

Кафето и тероара
С течение на времето и възможността да правя сравнения на кафета расли на различна надморска височина, някои от нещата, които ми бяха ясни (по-скоро на теория, отколкото на опитване, отговаряха на представите ми за вкусови различия. През 2012 година бях част от международното жури на Cup of Excellence и имах огромното щастие да се включа в дегустация проведена от най-големия гуру в изследването на кафето - Флавио Борейн. Уникална възможност да сравнявам на високо ниво. Опитвахме разновидности от..
Защо е важна опаковката за вашето кафе
Съхранението е най-важната стъпка след изпичането на кафето. За да бъде вкусно, то трябва да бъде правилно съхранено. Ние пакетираме прясно изпеченото кафе до 3 - 4 часа след изпичане, като през това време го оставяме да отпочине и да изкара първите въглеродни диоксиди, чийто обем в първите часове след изпичане е най-голям. Факторите, които оказват негативно влияние на кафето след изпичане и от които то трябва да бъде максимално предпазено са: кислород (кафето се окислява, което води д..

Коментари към "Историята на едно специално кафе"

Най-нови публикации - Всички публикации

Доня Илеана Коста Рика отново в DABOV Specialty Coffee
Много сме щастливи да споделим с вас възможността да пием чаша от новата реколта на Коста Рика – Доня Илеана. Както вече някои от вас помнят, през 2015г, закупихме цялата реколта на фермата от 590кг. Сега, две години по-късно, кафето е отново финалист и тази година на международния конкурс Cup of Excellence, където получи 88.24 точки от общо 100. Ние, от DABOV Specialty Coffee, сме много радостни, защото успяхме за втори път да се преборим сред многото компании на аукциона и да го спечел..
Журито на COE 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители
Журито на Cup of excellence 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители Йордан Дъбов се завърна от Коста Рика след участието си от 23 до 26 май в престижния международен конкурс Cup Of Excellence 2017. Той е единствения европейски съдия измежду 22ма международни съдии. Освен него, състават на журито се допълва от двама американци и един новозенландец, като останалата част се заема от представители на Япония и Кореа. Всички кафета, достигнали до финала се оценяват по цвят на изпичан..