Защо е важна опаковката за вашето кафе

Защо е важна опаковката за вашето кафе

Съхранението е най-важната стъпка след изпичането на кафето. За да бъде вкусно, то трябва да бъде правилно съхранено. 
Ние пакетираме прясно изпеченото кафе до 3 - 4 часа след изпичане, като през това време го оставяме да отпочине и да изкара първите въглеродни диоксиди, чийто обем в първите часове след изпичане е най-голям. 
Факторите, които оказват негативно влияние на кафето след изпичане и от които то трябва да бъде максимално предпазено са: кислород (кафето се окислява, което води до разрушаване структурата на зърното), директна слънчева светлина (UV лъчите) и висока температура.
Пакетите, които ние използваме притежават специална дюза (вентил), която изкарва въглеродния диоксид на прясно изпеченото кафе, но същевременно не допуска кислородът да влезе навътре. Всеки пакет притежава и двоен цип, който позволява многократно отваряне на пакета, така че кафеените зърна максимално да запазят вкусовите си качества.
Както всеки един продукт и храна, така и кафето има определен срок на годност. 
Ние препоръчваме кафето да се консумира до 6-ия месец след изпичане, така то ви гарантира, винаги богат вкус и аромат. Пикът на ароматите е до 45-ия ден, след което кафето започва постепенно да изветрява, което означава, че кафето е най-добро между 15 – 60-ия ден от изпичането си.

ВИЖТЕ КАКВО ДА ТЪРСИТЕ, ЗА ДА ПИЕТЕ ХУБАВО КАФЕ У ДОМА
Винаги, когато избирате своето кафе, наблюдавайте тези малки на пръв поглед незабележими, но изключително важни за крайния вкус на вашата напитка: дали пакетът има дюза, с която да изкарва въглеродния диоксид, как е пакетирано и срока на годност. Какво да търсите – вече знаете. 


Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

Харио - уред за филтриране на кафе 240 ml

Харио - уред за филтриране на кафе 240 ml

Практичен метод с текстилен филтър, подходящ за домашна употреба.Начин на употреба:1. Затоплете съда..

75,00 лв.

Подаръчен ваучер

Подаръчен ваучер

Подбирането на подарък за близък приятел, роднина, колега или дори за шефа е доста трудна и ангажира..

10,00 лв.

..

0,00 лв.

Свързани статии

Кафето и тероара
С течение на времето и възможността да правя сравнения на кафета расли на различна надморска височина, някои от нещата, които ми бяха ясни (по-скоро на теория, отколкото на опитване, отговаряха на представите ми за вкусови различия. През 2012 година бях част от международното жури на Cup of Excellence и имах огромното щастие да се включа в дегустация проведена от най-големия гуру в изследването на кафето - Флавио Борейн. Уникална възможност да сравнявам на високо ниво. Опитвахме разновидности от..
Историята на едно специално кафе
И така, една история винаги се превръща в такава, когато има минало. А дали е добре да поглеждаме назад във времето и да се оглеждаме в отражението на стъпките, които сме оставили, вие ще решите.Преди близо 8 години на бял свят се появяват първите две кафета, изпечени от нас. Еспресо блендовете Вертиго и Импрешънс са пионерите на нашия труд, които и до сега остават едни от най-харесваните и обичани от нас кафета.Някои от вас може и да помнят тези кафета от преди 8 години, пакетирани в черни..

Коментари към "Защо е важна опаковката за вашето кафе"

Най-нови публикации - Всички публикации

Доня Илеана Коста Рика отново в DABOV Specialty Coffee
Много сме щастливи да споделим с вас възможността да пием чаша от новата реколта на Коста Рика – Доня Илеана. Както вече някои от вас помнят, през 2015г, закупихме цялата реколта на фермата от 590кг. Сега, две години по-късно, кафето е отново финалист и тази година на международния конкурс Cup of Excellence, където получи 88.24 точки от общо 100. Ние, от DABOV Specialty Coffee, сме много радостни, защото успяхме за втори път да се преборим сред многото компании на аукциона и да го спечел..
Журито на COE 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители
Журито на Cup of excellence 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители Йордан Дъбов се завърна от Коста Рика след участието си от 23 до 26 май в престижния международен конкурс Cup Of Excellence 2017. Той е единствения европейски съдия измежду 22ма международни съдии. Освен него, състават на журито се допълва от двама американци и един новозенландец, като останалата част се заема от представители на Япония и Кореа. Всички кафета, достигнали до финала се оценяват по цвят на изпичан..