Гватемала Лос Волканес

Гватемала Лос Волканес

Това кафе е отгледано в най-стария и известен регион за кафе – Антигуа. Обграден от 3-те вулкана Агуа, Акатенанго и Фуего, този регион е идеален за отглеждане на кафе заради вулканичната си почва.
Единият от тези вулкани Фуего (в превод – „Огън”) е активен, като от време на време разпръсква в региона вулканична пепел, която обвива почвата. Климатът е също подходящ за отглеждане на кафе със сух сезон от ноември до август и дъждовен сезон от май до октомври. Кафето е обработено чрез мокър метод и се суши на платформи на слънце.
Зърната са ръчно подбрани, а самото кафе е отгледано на 1550 метра надморска височина като бананови дървета подсигуряват сянка за отглеждането. Периодът на жътва е от октомври до март, а износът – от март до юни.


Информация за кафето:

• Държава: Гватемала

• Регион: Антигуа

• Ферма: Лос Волканес

• Сертификати: N/A

• Сорт: Катура, Катуай, Жълт бърбън

• Сорт: Катура, Катуай, Жълт бърбън

• Надморска височина: 1550 m.

• Средна годишна t°: 10-24°C

• Процес на обработка: мокър, сушене на слънце

• Печене: Сity+

• Препоръчваме за: Хемекс, филтър, кафеварка, джезве

Вкусов профил:АРОМАТ: лимон, ванилия, ядки, цветяВКУС: лешникТЯЛО: слабоПОСЛЕВКУС: балансирана киселинност


Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

..

0,00 лв.

Свързани статии

Етиопия Сидамо
Кафетата от етиопския регион Сидамо са едни от най-добрите високопланински кафета в света, отличаващи се с леко тяло и сладки плодови нотки във вкуса. Повечето кафета в Сидамо минават мокър процес на обработка и след това се сушат на слънце в т. нар. африкански легла. Този начин на обработка дообогатява аромата на кафето, давайки му възможност да придобие аромата на цветя и плодове.Кафето, което имаме удоволствието да ви предложим, сме избрали заради вкуса на тъмен шоколад, смесен със сладък пор..

Коментари към "Гватемала Лос Волканес"

Най-нови публикации - Всички публикации

Доня Илеана Коста Рика отново в DABOV Specialty Coffee
Много сме щастливи да споделим с вас възможността да пием чаша от новата реколта на Коста Рика – Доня Илеана. Както вече някои от вас помнят, през 2015г, закупихме цялата реколта на фермата от 590кг. Сега, две години по-късно, кафето е отново финалист и тази година на международния конкурс Cup of Excellence, където получи 88.24 точки от общо 100. Ние, от DABOV Specialty Coffee, сме много радостни, защото успяхме за втори път да се преборим сред многото компании на аукциона и да го спечел..
Журито на COE 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители
Журито на Cup of excellence 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители Йордан Дъбов се завърна от Коста Рика след участието си от 23 до 26 май в престижния международен конкурс Cup Of Excellence 2017. Той е единствения европейски съдия измежду 22ма международни съдии. Освен него, състават на журито се допълва от двама американци и един новозенландец, като останалата част се заема от представители на Япония и Кореа. Всички кафета, достигнали до финала се оценяват по цвят на изпичан..