Гватемала Пасторал

Гватемала Пасторал

Това кафе е отгледано в най-стария известен регион за кафе – Антигуа, с подходящ микроклимат за отглеждане на кафе. Фермата Пасторал се намира на 1500 м. надморска височина. Кафето там се обработва по мокър метод.
Партидата, която избрахме за вас е от сорта жълт бурбон – кафе, характеризиращо се с баланс между сладост, тяло и киселинност. В аромата се отличават тъмни плодове, стафиди и смокини. Вкусът е с усещане за мандарина, къпина и червено френско грозде. Чашата е сладка и копринена.
Има изтънчена киселинност, която придава свежо усещане в устата. Финалът е дълъг, с нюанси на тъмен шоколад и червени плодове.
Това е универсално кафе, от което се приготвя страхотно еспресо.
Информация за кафето:

• Държава: Гватемала

• Регион: Антигуа

• Ферма: Пасторал

• Сорт: Жълт бърбън

• Надморска височина: 1500 – 1600 m.

• Средна годишна t°: от 10°C до 24°C

• Процес на обработка: мокър

ВКУС: мандарина, къпина, червено френско гроздеАРОМАТ: тъмни плодове, стафиди и смокиниТЯЛO: слабо

ПОСЛЕВКУС: балансирана киселиннос 

Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

..

0,00 лв.

..

0,00 лв.

Подаръчен ваучер

Подаръчен ваучер

Подбирането на подарък за близък приятел, роднина, колега или дори за шефа е доста трудна и ангажира..

10,00 лв.

..

0,00 лв.

Свързани статии

Кафето и тероара
С течение на времето и възможността да правя сравнения на кафета расли на различна надморска височина, някои от нещата, които ми бяха ясни (по-скоро на теория, отколкото на опитване, отговаряха на представите ми за вкусови различия. През 2012 година бях част от международното жури на Cup of Excellence и имах огромното щастие да се включа в дегустация проведена от най-големия гуру в изследването на кафето - Флавио Борейн. Уникална възможност да сравнявам на високо ниво. Опитвахме разновидности от..
Grape Central
Малко са местата в София, където ще откриете хармония и уют плюс удоволствието да се насладите на невероятна храна и изключителна селекция от вина под един покрив. Grape Central се класира в топ 10 на тези места. Няма как мястото да не ви остави впечатление и да не се върнете отново поне още веднъж, за да се убедите, че не бълнувате...  Зад този невероятен проект стоят трима души, кой от кой по-добър в собствената си среда и допълвайки се взаимно, изграждат тази невероятна концепция, л..
Етиопия Сидамо
Кафетата от етиопския регион Сидамо са едни от най-добрите високопланински кафета в света, отличаващи се с леко тяло и сладки плодови нотки във вкуса. Повечето кафета в Сидамо минават мокър процес на обработка и след това се сушат на слънце в т. нар. африкански легла. Този начин на обработка дообогатява аромата на кафето, давайки му възможност да придобие аромата на цветя и плодове.Кафето, което имаме удоволствието да ви предложим, сме избрали заради вкуса на тъмен шоколад, смесен със сладък пор..

Коментари към "Гватемала Пасторал"

Най-нови публикации - Всички публикации

Доня Илеана Коста Рика отново в DABOV Specialty Coffee
Много сме щастливи да споделим с вас възможността да пием чаша от новата реколта на Коста Рика – Доня Илеана. Както вече някои от вас помнят, през 2015г, закупихме цялата реколта на фермата от 590кг. Сега, две години по-късно, кафето е отново финалист и тази година на международния конкурс Cup of Excellence, където получи 88.24 точки от общо 100. Ние, от DABOV Specialty Coffee, сме много радостни, защото успяхме за втори път да се преборим сред многото компании на аукциона и да го спечел..
Журито на COE 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители
Журито на Cup of excellence 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители Йордан Дъбов се завърна от Коста Рика след участието си от 23 до 26 май в престижния международен конкурс Cup Of Excellence 2017. Той е единствения европейски съдия измежду 22ма международни съдии. Освен него, състават на журито се допълва от двама американци и един новозенландец, като останалата част се заема от представители на Япония и Кореа. Всички кафета, достигнали до финала се оценяват по цвят на изпичан..