Индонезия Гайо Маунтин

Индонезия Гайо Маунтин

Ние открихме най-благородното кафе сред вулканите на планинската верига, простираща се по северозападния бряг на острова Суматра. Това е наистина ценен потомък на първите кафета, които холандците са засадили по тези земи преди повече от триста години.
Кафето е събрано, обработено и селектирано ръчно и притежава строга индивидуалност.
Уникалното за Индонезийските Арабики е, че заемат почетно място в еспресо смесите.
Нашето кафе e със силна индивидуалност, плодови и земисти нотки. Силно и доминантно начало с нотки на земя и дърво. 10 сек. след това като приятна изненада на преден план излизат червени и горски плодове, които се развиват и доминират дългия послевкус.
Кафетата от Индонезия/Суматра обикновено имат силно тяло и остър край, но това кафе е комбинация от зрели плодове, шоколад и какао.
Едно наистина различно кафе.
Информация за кафето:

• Държава: Суматра

• Регион: Ацех

• Фермер: малки ферми

• Местоположение: N 15°31’49.59”/W 91°51’13.03”

• Сорт: различни сортове

• Сертификати: Organic, Fair Trade, Utz Certified, JAS, и Shade Grown

• Надморска височина: 800 – 1800 m.

• Гоодишна продукция: 30 чувала

• Процес на обработка: полу-мокър (Semi-washed)

• Roast: средно ниво на изпичане. Начало на 220 градуса, цикъл от 12-13 мин.

• Препоръчваме за: филтър*****, френска преса*****, вакуум пот*****, еспресо**** и еспресо смеси****

Вкусов профил:
АРОМАТ: червени плодове, ядки
ВКУС: червени плодове, какао и шоколад
ТЯЛО: силно тяло
ПОСЛЕВКУС: дълъг, на сушени плодове и ядки

Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

Еспресо бленд Decaff

Еспресо бленд Decaff

Безкофеиновата еспресо смес  е 100 % Арабика. Кафеените зърна произхождат от различни ..

12,20 лв.

Еспресо бленд Bambino

Еспресо бленд Bambino

Еспресо сместа Bambino е единствената ни смес на арабика и робуста в съотношение 91..

12,00 лв.

..

0,00 лв.

..

0,00 лв.

Свързани статии

Защо Coffee Religion
При първaта си среща с бленда наречен Coffee Religion, несъмнено и първосигнално ще усетите загадъчното около това кафе. Името му е забулено в мистерия само при произнасянето му на ум… а това любопитство, което ще се прокрадне в мислите ви преди да се докоснете до аромата му ще ви държи в приятно и трескаво нетърпение…Coffee Religion е бленд, създаден от Dabov Specialty Coffee, балансиран между сладостта, аромата и тялото на четири от най-реномираните ферми производители на кафе в..
Кафе от Кения, кооператив Кегуа
Миналия път говорихме за магията на етиопското кафе и наследствения сорт, специфичен за региона.Сега ще отидем малко на юг в Кения. Кенийското кафе се смята за едно от най –добрите в света, а кафето Кения Kегуа е едно изключително плодово изживяване, израсло в богатата на соли почва. За разлика обаче от етиопското кафе, кенийското (което между другото е пренесено от Eтиопия) датира от 1893 и е много по-младо от това на северната си съседка.В Кения има приблизително 6 000 малки ..
Ферма Моплако
Моплако е една изключителна ферма, разположена в сърцето на Етиопия в планинския регион Иргачеф – безспорно един от най-добрите региони, където може да бъде отглеждано кафе. Характерно за кафетата от региона са сладостта и аромата на цветя, който може да се забележи в повечето от кафетата, както и добре балансираното кремообразното тяло. Фермата е разположена на 1700 – 1800 метра надморска височина, което предоставя един перфектен баланс между темепература и количество валежи, от което се..

Коментари към "Индонезия Гайо Маунтин"

Най-нови публикации - Всички публикации

Доня Илеана Коста Рика отново в DABOV Specialty Coffee
Много сме щастливи да споделим с вас възможността да пием чаша от новата реколта на Коста Рика – Доня Илеана. Както вече някои от вас помнят, през 2015г, закупихме цялата реколта на фермата от 590кг. Сега, две години по-късно, кафето е отново финалист и тази година на международния конкурс Cup of Excellence, където получи 88.24 точки от общо 100. Ние, от DABOV Specialty Coffee, сме много радостни, защото успяхме за втори път да се преборим сред многото компании на аукциона и да го спечел..
Журито на COE 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители
Журито на Cup of excellence 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители Йордан Дъбов се завърна от Коста Рика след участието си от 23 до 26 май в престижния международен конкурс Cup Of Excellence 2017. Той е единствения европейски съдия измежду 22ма международни съдии. Освен него, състават на журито се допълва от двама американци и един новозенландец, като останалата част се заема от представители на Япония и Кореа. Всички кафета, достигнали до финала се оценяват по цвят на изпичан..