

Миналия път говорихме за магията на етиопското кафе и наследствения сорт, специфичен за региона.Сега ще отидем малко на юг в Кения.
Кенийското кафе се смята за едно от най –добрите в света, а кафето Кения
Kегуа е едно изключително плодово изживяване, израсло в богатата на
соли почва.
За разлика обаче от етиопското кафе, кенийското (което между другото е
пренесено от Eтиопия) датира от 1893 и е много по-младо от това на
северната си съседка.В Кения има приблизително 6 000 малки ..

Във фермата „Лос Лириос”, намираща се в региона Барахона е разработена специална програма, която гарантира високото качество на кафето. Преработката “honey” на кафеените зърна е избрана, за да се получи изключителна сладост на напитката. При метода “honey” се събират само зрели череши, които гарантират високо ниво на захари. Обработката става в ръчна машина, в която се премахва месото и кожата на черешките. След това кафеените зърна се разпростират в дървени легла и се оставят на слънце да се из..

Може да се каже толкова много за това кафе, но дори и всичко казано ще бъде малко.Истината е, че ако обичате кафето като напитка, то тези на Найнти Плюс са извор на вдъхновение за всеки.Найнти Плюс оперират в две страни. В Панама, където компанията притежава и ферма от 134 хекатара, а също така колаборират работата си с фермери от Етиопия в регионите Иргачеф, Сидамо и Оромия.Ще насочим вниманието си към фермите, които оперират в Етиопия, а за Панамските ще поговорим друг път и ще отделим специал..

Този месец ще ви разкажем за традициите на една ферма от Централна Америка и един изключително ценен за тях сорт – Оранжев Бурбон. Разположена на западното крайбрежие на Тихия океан, Салвадор е с обща площ от едва 21 хил. кв. км., а кафето заема над 50 % от целия износ на произведените стоки за страната. Кафеената култура датира още от 19 век, а за фермерите работата в кафеената плантация е традиция. Нещо много любопитно е характерния за Салвадор процес на обработка и сушене, а именно ..
-200x200.jpg)
Коста Рика… Нищо не бяхме чували за Коста Рика, освен, че
имат страхотни кафета. И когато Йордан Дъбов беше избран за член на журито на Cup Of Excellence в Коста
Рика, с тиха радост се надявахме да се върне с някой шлифован диамант. И това
се случи.
С връщането си от Коста Рика, Йордан донесе костариканското
спокойствие. Pura Vida – беше
и поздрав и пожелание за нещо хубаво, което ще се случи. Беше убеден, че е
открил едно от най-добрите кафета в Коста Рика и искаше да намерим начин..