Карамелено фрапучино

Карамелено фрапучино

Богато, кремаво и вкусно.
Можем да пием това карамелено фрапучино цяло лято без да ни омръзне нито за миг.
Тази рецепта е добре балансирана, достатъчно сладка и без излишни калории.
Приготвихме я с нашата специална Колумбия „
Аргелия“, която от своя страна допринася за сладостта с нежен аромат на жив цитрус и естествен вкус на карамел.

Какво ви е необходимо за да приготвите:

 - 3 чаши лед на кубчета

 -1 чаша студено кафе 

 - 1/2 чаша неподсладено бадемово мляко (или използвайте любимото си на вкус мляко)

 - 1/2 ч.л. ванилов екстракт (на прах или течна)

 - 2 с.л. разбита сметана (за топинга)

 - 1 с.л. течен карамел (за топинга)

Как да приготвим:
Най-добре е първо да започнете с приготвянето на кафето, после всичко останало става мигновено.
За кафето ние препоръчваме да използвате филтрация посредством v60 или хемекс (може да прочетете как да ги приготвиш в нашия наръчник тук: BrewingGuide).
Така екстрактът от кафето ще бъде най-пълноценен и ще запази до голяма степен естествения си вкус и аромат.
След като сте готови с приготвянето му може да го оставите за около 10-15 минути докато се охлади.

Когато сте готови с вече охладеното кафе, смесете заедно с леда, млякото и ванилията в блендера и разбийте до гладко и кремообразно състояние. Тук е моментът и да опитате дали фрапучиното ви има нужда от още нещо. Така приготвено, на нас ни допада много, но ако е необходимо добавете още мляко или кафе. След като приключите с блендера, изсипете готовата смес в чашите, в които ще сервирате (препоръчваме ви с по-голямо гърло, за да може да добавите достатъчно от топинга).
Поставете достатъчно от топинга, така че да образува връх и залейте с карамел.

Voilà! Фрапучиното ви е готово и чака да бъде изпито.


Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

..

0,00 лв.

Харио - Уред за студена филтрация WDC-6

Харио - Уред за студена филтрация WDC-6

Харио - Water Dripper е метод за приготвяне на студено кафе.Отнема между 4 и 8 часа.Достатъчно за да..

520,00 лв.

..

0,00 лв.

Харио - Филтрираща бутилка за студено кафе

Харио - Филтрираща бутилка за студено кафе

Един изключително удобен и красив уред за приготвяне на студено кафе.Разработен от Японската компани..

62,59 лв.

Свързани статии

Студено кафе с канела
Ако сте любители на студеното кафе, определено ще ви се прииска да опитате тази доста лесна за приготвяне рецепта и да се насладите на разхладата в горещините. За да баланасираме вкуса с мека сладост, ще добавим малко канела и кафява захар.Ето и всичко необходимо за приготвянето му:- 2/3 чаши едро смляно кафе (като за хемекс и филтрации)- 3 чаши вода- 1 ч.л. канела- 3 с.л. кафява захарНие приготвихме тази рецепта с едно от специалните ни кафета - етиопското Моплако, което придава допълнител..
Бахамско кафе
Определено тази рецепта влиза в топ 10 и предпочитани от нас за освежаващо лято.Бахамско кафе, може и да не ви говори нищо първосигнално, или това което се сещате е в съвсем друга насока... Веган е, така че да се върнем по темата.Сладко, свежо, разхладително... все подходящи думички, с които можем да го наречем, особено за лятото звучат като блян, нали?Как да започнем приготвянето му? Малко заготовка и подредба на всичко необходимо, винаги е полезна при същинското приготвяне (което така или инач..
Малинов мока шейк с кафе
Лятото е в разгара си и ние не спираме да мечтаем за така дълго чаканата отпуска, която така и не идва. Затова, за да подсладим деня си, ще приготвим една лятна “магия“.Днешната рецепта е за малинов мока шейк с кафе арабика, със страхотна плодова свежест. А в комбинация с бързото приготвяне (за по-малко от 4 минути), е просто незаменим коктейл за летните жеги.За тази рецепта ни е необходим 1 шот еспресо, шоколадов чипс (или фино начупен шоколад), ванилов сладолед и малини (замразени). Ако обичаш..

Коментари към "Карамелено фрапучино"

Най-нови публикации - Всички публикации

Доня Илеана Коста Рика отново в DABOV Specialty Coffee
Много сме щастливи да споделим с вас възможността да пием чаша от новата реколта на Коста Рика – Доня Илеана. Както вече някои от вас помнят, през 2015г, закупихме цялата реколта на фермата от 590кг. Сега, две години по-късно, кафето е отново финалист и тази година на международния конкурс Cup of Excellence, където получи 88.24 точки от общо 100. Ние, от DABOV Specialty Coffee, сме много радостни, защото успяхме за втори път да се преборим сред многото компании на аукциона и да го спечел..
Журито на COE 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители
Журито на Cup of excellence 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители Йордан Дъбов се завърна от Коста Рика след участието си от 23 до 26 май в престижния международен конкурс Cup Of Excellence 2017. Той е единствения европейски съдия измежду 22ма международни съдии. Освен него, състават на журито се допълва от двама американци и един новозенландец, като останалата част се заема от представители на Япония и Кореа. Всички кафета, достигнали до финала се оценяват по цвят на изпичан..