Малинов мока шейк с кафе

Малинов мока шейк с кафе

Лятото е в разгара си и ние не спираме да мечтаем за така дълго чаканата отпуска, която така и не идва. Затова, за да подсладим деня си, ще приготвим една лятна “магия“.
Днешната рецепта е за малинов мока шейк с
кафе арабика, със страхотна плодова свежест. А в комбинация с бързото приготвяне (за по-малко от 4 минути), е просто незаменим коктейл за летните жеги.
За тази рецепта ни е необходим 1 шот еспресо, шоколадов чипс (или фино начупен шоколад), ванилов сладолед и малини (замразени). Ако обичаш студено и ароматно кафе като това, то тази рецепта е “a must try”. А да, ще ти трябва и блендер или чопър.

РАЗГЛЕДАЙТЕ И ОСТАНАЛИТЕ НИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ И ВКУСНИ РЕЦЕПТИ ЗА ЛЕДЕНО КАФЕ ТУК:

Както обикновено започваме със заготовката.

Ето какво ни е необходимо за изпълнението на рецептата:
  • ½ чаша шоколадов чипс или фино начупен шоколад
  • 1 топка ванилов сладолед.
  • ½ чаша замразени малини и +/- за декорация
  • 1 шот (30 мл.) еспресо “Coffee Religion” 
  • 60 мл. мляко (или 120 мл. за две напитки)
И така, нека да започваме.

Приготвяме еспресото, като се доверяваме на нашия така обичан блендCoffee Religion”, чийто вкус на червени и цитрусови плодове си пасва идеално с тази ледена наслада.
Оттук всичко става страшно лесно. Изсипваме всичко в блендера и блендираме до получаване на еднородна смес. Направо ти идва да си отпиеш още преди шейкът да бъде сервиран в чаша. 

Вкусно нали? 

Готови ли сте за по още едно?


Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

Харио - филтър за Dripper V60 - 02

Харио - филтър за Dripper V60 - 02

Пакет от 100 броя филтри - Харио. лесен за употребаКапацитет: 1 до 2 чашиМатериал: хартияПроизход..

9,26 лв.

Харио - прозрачен уред за филтриране на кафе V60 - 02

Харио - прозрачен уред за филтриране на кафе V60 - 02

Лесен метод с филтрация за приготвяне на превъзходно кафе у дома, в офиса или във вашето кафене.Начи..

12,00 лв.

Подаръчен ваучер

Подаръчен ваучер

Подбирането на подарък за близък приятел, роднина, колега или дори за шефа е доста трудна и ангажира..

10,00 лв.

..

0,00 лв.

Свързани статии

Карамелено фрапучино
Богато, кремаво и вкусно. Можем да пием това карамелено фрапучино цяло лято без да ни омръзне нито за миг. Тази рецепта е добре балансирана, достатъчно сладка и без излишни калории. Приготвихме я с нашата специална Колумбия „Аргелия“, която от своя страна допринася за сладостта с нежен аромат на жив цитрус и естествен вкус на карамел. Какво ви е необходимо за да приготвите: - 3 чаши лед на кубчета -1 чаша студено кафе   - 1/2 чаша неподсладено бадемово мляко (или из..
Бахамско кафе
Определено тази рецепта влиза в топ 10 и предпочитани от нас за освежаващо лято.Бахамско кафе, може и да не ви говори нищо първосигнално, или това което се сещате е в съвсем друга насока... Веган е, така че да се върнем по темата.Сладко, свежо, разхладително... все подходящи думички, с които можем да го наречем, особено за лятото звучат като блян, нали?Как да започнем приготвянето му? Малко заготовка и подредба на всичко необходимо, винаги е полезна при същинското приготвяне (което така или инач..

Коментари към "Малинов мока шейк с кафе"

Най-нови публикации - Всички публикации

Доня Илеана Коста Рика отново в DABOV Specialty Coffee
Много сме щастливи да споделим с вас възможността да пием чаша от новата реколта на Коста Рика – Доня Илеана. Както вече някои от вас помнят, през 2015г, закупихме цялата реколта на фермата от 590кг. Сега, две години по-късно, кафето е отново финалист и тази година на международния конкурс Cup of Excellence, където получи 88.24 точки от общо 100. Ние, от DABOV Specialty Coffee, сме много радостни, защото успяхме за втори път да се преборим сред многото компании на аукциона и да го спечел..
Журито на COE 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители
Журито на Cup of excellence 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители Йордан Дъбов се завърна от Коста Рика след участието си от 23 до 26 май в престижния международен конкурс Cup Of Excellence 2017. Той е единствения европейски съдия измежду 22ма международни съдии. Освен него, състават на журито се допълва от двама американци и един новозенландец, като останалата част се заема от представители на Япония и Кореа. Всички кафета, достигнали до финала се оценяват по цвят на изпичан..