Събития

Тук ще публикуваме информация относно събития, в които участваме: изложения, конференции и други събития.

DABOV Specialty Coffee вече и в Hombry Shop, Синеморец!
DABOV Specialty Coffee има удоволствието да ти представи уникалния черноморски магазин – Hombry Shop. Ще го откриеш не къде да е, а в Синеморец. Като казваме Синеморец, няма как да не си представяме безкрайната синева на южното ни Черноморие.Традиционно, в Hombry Shop ще намериш крафт питиета, даващи разнообразие от бира и вино. Изключително подходящи за летния сезон. Като ценител на висококачествените напитки, Hombry Shop освен хубави алкохолни питиета вече предлага и хубаво, спец..
Йордан Дъбов отново заминава за Коста Рика!
Йордан Дъбов отново заминава за Коста Рика! COE Коста Рика 2017 ще се проведе от 23 до 26-и май в столицата Сан Хосе Престижният международен конкурс Cup of Excellence започна и тази година. В момента той се провежда в Хондурас и Гватемала. А ние от DABOV Specialty Coffee се чувстваме истински удовлетворени, че притежаваме уникално редки и специални партиди кафе именно от Гватемала – страната, която роди второто най-добро кафе в света за изминалата година, оценено с 92,09 точки..
Dabov Specialty Coffee празнува своя 8-и рожден ден с 8% отстъпка
По случайност или не, рожденият ден на Dabov Specialty Coffee съвпада с Денят на кафето – 1-ви октомври. Ако и това не е знак от съдбата… Тази година навършваме 8 години и минаваме във втори клас. Бележим напредък със закупуването на зелено зърно. Миналата година за първи път успяхме да купим партида кафе, достигнала до Международния кръг на Cup Of Excellence в Коста Рика. [прочетете повече тук] ..
Първият международен проект на DABOVSpecialtyCoffee вече е факт!
Горди сме да се похвалим, че първият международен проект с участието на DABOV Specialty Coffee стартира на 20.04.2016 г. Мястото е най-новият кофи шоп, който се намира в центъра на Лондон и ще го познаеш под името „Coffee Life“.Нещото, което ще ти направи внезапно първо впечатление, след прекрачването на прага, е интериорният дизайн на (не можем да го наречем дори заведение – звучи недостатъчно за подобен тип място) този малък кафеен кът от рая. С няколко крачки по-напред започват да се отк..
DABOV Specialty Coffee на Bulgaria Web Summit 2016
Известен факт е, че където се случват интересни неща, там е и екипът на DABOV Specialty Coffee. С най-голямо удоволствие ще споделим, че през февруари ще присъстваме на едно изключително интересно събитие, където ще приготвяме от нашето специално кафе.Несъмнено всички привърженици  на IT технологиите вече са запазили датата 20-ти февруари за ежегодната конференция Bulgaria Web Summit, предназначена за всички фенове на уеб технологиите, маркетинга, UX, и програмирането.Мястото е Ин..
Tasty Summer - Бургас
Идният уикенд Бургас ще бъде домакин на Tasty Summer, който ще събере под едно небе най-добрите бармани, баристи, сомелиери и кулинарни магьосници.Затова участието ни там е повече от задължително. Сред феерията от вкусове и аромати, неизбежно трябва да посетите и нашия щанд за прясно изпечено, ароматно кафе. Специално за изданието на Tasty Summer днес печем Етиопия Моплако – така харесваната от всички ни етиопска Арабика Типика от фермата на Хелена Георгалис. Специално за гостите на бургаск..
Фестивал "Вино и храна"
12 юни 2015 /петък/: Отворено за професионалисти (ресторантьори и хотелиери) – вход с покани 14:00 – 16:00 ч. Отворено за граждани: 16:00 - 20.00 ч. (вход 5 лв.) Официално откриване: 16:00 ч. Гурме-зона график: 17:00 - 18:00 / 18:00 - 19:00 / 19:00 - 20:00 ч. (куверт 15 лв) 13 юни 2015 /събота/:  Отворено: 12:00 - 20.00 ч. (вход 5 лв.)  Гурме-зона график: 13:00 - 14:00 / 14:30 - 15:30 / 16:00 - 17:00 ч. (куверт 15 лв) &n..
Cup of Excellence Коста Рика 2015 започна!
Седмицата на специалното кафе... Cup of Excellence Коста Рика 2015 започна! Ежегодният годшния конкурс за специално кафе организиран от COE в Коста Рика започна, а в редиците на международното жури е и Йордан Дъбов. Той, както и останалите съдии ще определят най-доброто кафе от фермите на Коста Рика. Това е един наистина невероятен турнир, където работата на всички фермери, стигнали до финалите ще бъде ранкирана спрямо скалата и критериите за оценяване на COE.Преди всяко едно от тези кафе..
Предстои специализираното изложение СИХРЕ
На щанда на My Gourmet World, в партньорство с Асоциация на българските баристи, ще бъдат представени специални кафета, приготвени по няколко алтернативни метода.Алтернативното извличане на екстракт от кафеените зърна е най-новата мода в баристиката. Баристите търсят начини да извлекат най-вкусната и ароматна част от съдържащите се етерични масла в кафееното зърно.Ще бъдат представени следните алтернативни методи за приготвяне на кафе:V60 – Уред за приготвяне на кафе на японската фирма Харио. Ко..
Спонсорство в благотворителна акция
My Gourmet World е спонсор на Лайънс клуб Варна на традиционното лятно благотворително парти, което ще се състои на 17-ти юли от 20:00 часа в хотел „Астера“, к.к. Златни пясъци. Цел на събитието е осигуряване на средства за апарат за очен скрийнинг на деца над 6 месечна възраст.Събитието ще бъде обявено на сайта на Лайънс клуб тук...
Показване 1 от 10 от 10 (1 Страници)

Най-нови публикации - Всички публикации

Доня Илеана Коста Рика отново в DABOV Specialty Coffee
Много сме щастливи да споделим с вас възможността да пием чаша от новата реколта на Коста Рика – Доня Илеана. Както вече някои от вас помнят, през 2015г, закупихме цялата реколта на фермата от 590кг. Сега, две години по-късно, кафето е отново финалист и тази година на международния конкурс Cup of Excellence, където получи 88.24 точки от общо 100. Ние, от DABOV Specialty Coffee, сме много радостни, защото успяхме за втори път да се преборим сред многото компании на аукциона и да го спечел..
Журито на COE 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители
Журито на Cup of excellence 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители Йордан Дъбов се завърна от Коста Рика след участието си от 23 до 26 май в престижния международен конкурс Cup Of Excellence 2017. Той е единствения европейски съдия измежду 22ма международни съдии. Освен него, състават на журито се допълва от двама американци и един новозенландец, като останалата част се заема от представители на Япония и Кореа. Всички кафета, достигнали до финала се оценяват по цвят на изпичан..